Hem > Arbete, Bloggtorka, Diverse, Tankar > Mer om KFG

Mer om KFG

2 juni, 2009

”Upphandlingens stora vinnare blev det lilla företaget KFG i Sandviken, som kammade hem 27 av de 30 delarna. Men Arbetsförmedlingens val överklagades av flera företag, bl a statliga Arbetslivsresurs, som menade att KFG inte hade resurser att bedriva verksamhet över hela landet. Sammanlagt kom tio överklaganden in från fem olika aktörer.” […] ”Enligt KFG kan avtalen vara värda omkring 600-700 miljoner kronor för de närmaste tre åren. Företagets årsomsättning ligger nu på 50 miljoner kronor.” Detta skriver Du & jobbet om på webben. Men kammarrätten tog inte upp de överklaganden som kom in och KFG fick storordern.

Hur kom det sig att ett mycket litet företag i Sandviken får ordern? Var det ”vänskapskorruption” som en kommentar till artikeln antyder? Eller vill signaturen ”Seanette” bara tala om för oss var vissa är födda? Men det måste väl vara massor med andra människor som är födda och uppvuxna i Gävle?
”Företaget KFG har sitt säte i GÄVLE (Sandviken). Upphandlaren på AMS har varit länsarbetsdirektör i GÄVLE. F.d. AMS-chefen Bo Bylund är uppvuxen i GÄVLE.  Vice vd på KFG har tidigare jobbat på Proffice. Det har även kommunchefen i GÄVLE.” enligt signaturen Seanette

Men om inte jag missminner mig så såldes KFG, strax efter upphandlingen, till ett företag i Stockholm. Vem som äger KFG i dagsläget vet jag inte.

Annonser
 1. 2 juni, 2009 kl. 19:30

  Vi håller på med ett anbud till en statlig myndighet och det är verkligen ingen barnlek. Min förhoppning är att vi inte får jobbet. Man spelar kula och är folkskolegrabben.

  Det där med Proffice låter som en väldigt svag länk. Hur många har inte jobbat där?

 2. vildhunden
  2 juni, 2009 kl. 19:43

  @frktjatlund; Ja. Finns väl ingenting egentligen i kommentaren som bevisar någonting överhuvudtaget. Bara antyder och vill få läsaren att tro. Men jag har hört anspelningar om ”vänskapskorruption” tidigare från ”griniga” arbetslösa. Det blir väl så att ryktet går?

  Va! Vill ni inte ha staten som kund? 😀
  Statens kaka är liten men säker sägs det ju. 😉

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.