Hem > Arbete, Foto, Matprat, Panasonic, Shopping > Peka och tryck

Peka och tryck

23 februari, 2010

Denna gång hade jag i varje fall inte glömt att sätta minneskortet i kameran när jag gick till affären. Kameran fick hänga runt halsen, sedan försökte jag rikta kameran mot motivet och tryckte av så omärkligt som möjligt utan att sätta kameran framför ögonen. Hemkommen såg jag att jag glömt att ställa om bländaren till full öppning så flera bilder förstördes av skakningsoskärpan på grund av de långa slutartiderna. Eller för att jag inte gav kameran tid att ställa in avståndet. Men så här blev några av de ”smygtagna” fotografierna. Tekniken går säkert att utveckla ytterligare men jag betvivlar att jag kommer att nyttja den i någon större omfattning i framtiden.

.

Vid ostdisken, 23 februari 2010.

.

"Mjölkbutiken", 23 februari 2010.

.

Varupåfyllning, 23 februari 2010.

.

I kassan, 23 februari 2010.

.

–––––
Kamera: Panasonic FZ–30

Annonser
 1. Lensbabie
  23 februari, 2010 kl. 19:40

  Coolt! 😀
  Jag gillar denna typen av bilder. Dom berättar något om människors vardag. Jag gillar det lite fundersamma uttrycket på damen i ostdisken och den bilden med kvinnan som fyller på varor. De är rörelse i den bilden. Alla bilder är kanon men dom gillar jag bäst 😀

  • vildhunden
   23 februari, 2010 kl. 20:04

   Jo de är de bästa bilderna. Att det blev rörelseoskärpa beror på den långa slutartiden 1/5 sekund eller så. Slutartiden ägnade jag inte en tanke då. Jag brukar ställa in bländaren och låta kameran välja tid.

   Jag brukar fota öppet med kameran i handen och är inte riktigt bekväm med ”smygfotografering” känner jag.

   Tack för din analyserande kommentar! 🙂

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.