Hem > Dravel, Grinig gubbe, Pengar, Politik > Ohly et consortes

Ohly et consortes

1 maj, 2010

Så gavs det besked om hur skattepolitiken kommer att utformas om den rödgröna röran vinner valet. Skillnaden i skatt mellan de som arbetar och de som inte arbetar skall minskas. En genomsnittlig pensionär kommer att få mellan 4 – 600 kronor mer i plånboken medan sjukskrivna och arbetslösa får nöja sig med 100 – 150 kronor. För egen del kan jag notera att skattelättnaden i stort sett kommer att ätas upp av den aviserade bensinskattehöjningen. Nettot blir ± 0. Jag förstår nu att samtliga partier ser de sjukskrivna och arbetslösa som en marginell och tärande grupp vilkas röster är oviktiga i det kommande valet. Kampen står om pensionärers och medelklassens röster.

Ju mindre man har i plånboken desto viktigare blir innehållet. Då blir frågan: Rösta med plånboken för första gången i mitt liv? Eller välja sofflocket?

Annonser
 1. 1 maj, 2010 kl. 17:45

  Nog är Restsverige fantastiskt alltid; finns det något annat land där man betalar mer i skatt som sjuk, arbetslös, pensionär etc. än som arbetare? Är det för att arbetarpartiet har makten?

  • vildhunden
   1 maj, 2010 kl. 18:06

   Sverige är fantastiskt!
   Jag tror faktiskt vi är unika i Europa ifråga om beskattning av pensioner. Allt tack vare det Nya Arbetarpartiet. Även efter ett regeringsskifte kommer skillnaden att bestå även om den minskar något.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.