Hem > Arkitektur, Diverse, Foto, Panasonic, Resor, Svartvitt > Irrfärd, del 2

Irrfärd, del 2

31 augusti, 2010

Söderfors den 30 augusti 2010.

.

Grått och kallt var det när jag for söderut på E–4:an strax efter sex på morgonen. Termometern visade +8°C och jag funderade lite på om jag var klädd för fotografering. Skjorta och kavaj är kanske inte de optimala plaggen i duggregn och kyla? Men så är det. Man ska svettas in sommaren och frysa in hösten!

Ett par blå skyltar sade mig att Tierp var åt vänster och Söderfors åt höger. Jag valde Söderfors. Jag trodde först att jag hamnat i centrum då jag fortsatte rakt fram i korsningen. Inte en affär! Bara ett stort tomt hus vid en parkering  och en pizzeria som såg lika öde ut. Jag tänkte mig att Söderfors i likhet med många andra orter dött bruksdöden. Detta visade sig vara fel vilket jag blev varse när jag återvände och fortsatte vidare längs ”stora” vägen. Där fanns affärer, herrgården, arbetarbostäder, hyreshus, villor och en engelsk park. Jag stannade en stund vid den engelska parken för att kolla in det ”doriska templet” som anlades under 1800-talets vurm för det klassiska Grekland.

Men därifrån och vart? Vart skulle jag? Sala och vidare mot Västerås? Hur skulle jag köra? Jag hade ingen aning och fortsatte sakta på en liten slingrande väg ut i landskapet.

–––––
Kamera: Panasonic FZ–30

Annonser