Hem > Bloggtorka, Matprat > Vad blir det till middag idag?

Vad blir det till middag idag?

12 september, 2010

Det är ett elände med matvaror man köper hem. Förpackningarna är dimensionerade för familjebruk och inte för en person. Jag hatar att behöva kasta mat bara för att hållbarheten är begränsad. Ja, vad gör man när det finns öppnade och påbörjade saker i kylskåpet? I skafferiet står pasta tillsammans med lite kryddor, olja och vinäger. Lite kycklingfilé i frysen, öppnad förpackning med matlagningsgrädde, kall sås på gräddfil (med sting) från början av veckan, en halv rödlök, sallad, tomat och oliver. Vad sjutton kan detta bli?

Det fick bli en improviserad rätt med stekt rödlök, salt, peppar och kyckling som fick småputtra i lite matlagningsgrädde medan pastan kokade. När kycklingen puttrat färdigt tog jag bort den från plattan och rörde ner den kalla såsen. Rörde ihop olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar samt hackade ner tomaten, oliverna och rev ner lite isbergssallad. Den improviserade middagen var klar. Mycket såsigt blev det men smakade riktigt bra. Sjutton också, jag kanske skulle göra en kokbok? Improviserade och oförutsedda rätter!

Annonser
Kategorier:Bloggtorka, Matprat