Hem > Digitalt foto, Diverse, Politik > De grå pantrarnas marsch

De grå pantrarnas marsch

1 maj, 2011

Det blåste hårt från sjön. Redan vid ankomsten till ”Röda Torget” ångrade jag att jag inte hade tagit på mig långkalsonger, handskar och mössa. Fingrarna blev som stela istappar i vinden och händerna tillbringade mesta tiden nedstoppade i jackfickorna. Annars var allt som vanligt. Musikkåren var på plats. Röda fanor fladdrade och veteranerna ställde upp sig. Totalt blev det kanske ett hundratal socialdemokrater som marscherade bakom parollen ”Offensiv för arbete – trygghet – utveckling”.

.

.

.

Större delen av tåget utgjordes av gråhåriga damer och herrar som beklagade sig över att det blev färre och färre som demonstrerade för varje år som går. Antagligen hade det varit lite fler om vädret varit bättre och om talaren varit en ”kändis”. Men troligen hade det inte varit så många fler bakom fanorna. Rött och grant var det i varje fall.

.

.

Sedan frös jag så infernaliskt att jag skippade talet och återvände till kaffekoppen i stugvärmen. Årets 1:a maj var avklarad! 🙂

Annonser
 1. 5 maj, 2011 kl. 21:22

  Gillar ditt reportage. Väl skrivet och fint fångat. Ditt foto vid järnvägsövergången är läckert.
  Denna ”trend” med svikande deltagande på 1:a maj tågen hänger säkert ihop med ”det nya arbetarpartiet”. Röstar man på det så kallade arbetarpartiet för att girigt inkassera några hundringar mer i månaden så kan man knappast samtidigt delta i några demonstrationer. Undrar bara, passerar det fortfarande tåg på järnvägen?

  • vildhunden
   6 maj, 2011 kl. 10:48

   Hej!
   Än så länge rullar det ett och annat timmertåg in till sågen men vid årsskiftet är det slut. Sågen och pelletsfabriken läggs ner. Därefter är epoken med sågverk och massafabrik slut. Stora Enso vägrade sälja fabriken och sågverket trots att det fanns intressenter. De vill inte ha konkurrens om råvaran.
   Någon ersättningsindustri är inte på plats än. Kvar i samhället blir det förmodligen bara pensionärer och sommarstugeägare om utvecklingen fortsätter.
   Tack för din kommentar. 🙂

 2. 10 maj, 2011 kl. 13:08

  Inte ens på denna dag får man gå PÅ spåret Vildhund. Det får bara dom riktiga tågen 🙂

  • vildhunden
   11 maj, 2011 kl. 19:32

   1:a maj står tågen still,
   då går man var man vill. 🙂

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.