Hem > Bloggtorka, Diverse, Dravel, Panasonic > Lördagskväll i kolboxen

Lördagskväll i kolboxen

10 juli, 2011

Frid råder. Inte en krusning på vattenytan. Det enda som bryter vattenspegeln är stimmen av småfisk som jagar fram och åter i hamnbassängen. En man undervisar på tyska sina barn i konsten att fiska med haspelspö. På andra sidan en annan familj som ror uppströms.

Några embarkerar en liten motorbåt i hamnen och måsar skränar på avstånd. Solen värmer och luften står stilla. Inne i samhället är inte en själ ute. Det är dött. En död idyll för den ensamme.

.

Kamera: Panasonic FZ-30

Annonser
 1. Gerd
  11 juli, 2011 kl. 16:20

  Det är så trist då dom lägger ner alla industrier i små samhällen. Såg bara i Laisvall då gruvan las ner och folk blev friställda. Några hade tur att få jobb på näramare håll vissa körde 60 mil enkel väg.
  Snart finns det inte en såg norr om Dalälven.
  Arbetsmarknadspolitik, vad är det?
  Utrota små fina samhällen för rekreation åt dom rika och regering även till fd stolsbyx/kjolsnötare med häftiga pensioner.

  • vildhunden
   11 juli, 2011 kl. 19:07

   Ja du Gerd, när massafabriken lades ner fanns det spekulanter på fabriken men Stora Enso ville inte ha konkurrens om råvaran så alla avvisades. 2010 påbörjades bygget av ett par stora magasin för spån men de kommer att vara tomma i framtiden eftersom sågen och pelletsfabriken läggs ner vid årsskiftet. Jag fruktar att landsbygden, i framtiden, kommer att bli en pittoresk avkrok dit storstadsmänniskorna far för ”rekreation” i sommarstugan. Se på utvecklingen i Jörn och Kloten. I Kloten fanns det en gång 600 invånare. Nu bor där 29 personer året om. Till Kloten lockar man idag centraleuropeiska besökare med att ”Hit går ingen buss. Här finns inget Internet eller tunnelbana”. Besöksnäring är kanske framtiden för landsbygden? Nja… ibland tvivlar jag. Staden är väldigt beroende av vad som produceras på landsbygden så kanske ligger framtiden för en levande landsbygd där – i en närliggande varuproduktion? Den som lever får se. 🙂

 2. Gerd
  11 juli, 2011 kl. 16:21

  Vackra foton du lagt ut, tack.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.